آیا امروز افزایش حقوق کارگران به سرانجام می رسد؟
آیا امروز افزایش حقوق کارگران به سرانجام می رسد؟
در موضوع سبد معیشت با یک مدل فرضی که به پیشنهاد وزیر کار مطرح شده بود، به عدد ۱۳ میلیون و خرده‌ای رسیدیم؛ این سبد، سبد تصویب شده نبود.

عضو کارگری شورایعالی کار در ارتباط با نشست چندروز گذشته و جزئیات آن گفت: مذاکره‌ی بسیار سنگینی بود؛ واقعیت این است که هم در سبد معیشت و هم در میزان ، اختلاف قابل توجهی با شرکای اجتماعی و به طور مشخص نمایندگان دولت داشتیم.

به گزارش جامعه خبری تحلیلی «بهارستان آنلاین» ؛ علی خدایی در ارتباط با سبد معیشت ۱۳ میلیون و خرده‌ای که در رسانه‌ها به عنوان سبد معیشت توافق شده از آن یاد می‌شود؛ توضیح داد: در موضوع سبد معیشت با یک مدل فرضی که به پیشنهاد وزیر کار مطرح شده بود، به عدد ۱۳ میلیون و خرده‌ای رسیدیم؛ این سبد، سبد تصویب شده نبود و صرفاً نقش یک توافق اولیه برای شروع بحث را داشت. ولی با وجود آن، بازهم سر عدد افزایش مزد به توافق نرسیدیم.

عضو کارگری شورایعالی کار اضافه کرد: در نشست قبل توافق کریم که گفتگوها بر مبنای قانون باشد، تعیین مزد هم بر مبنای قانون باشد اما متاسفانه اعدادی که مطرح شد، هرچند دولتی‌ها به زور و ضرب به قانون سنجاق می‌کردند، مبنای قانونی نداشت و حداقل‌ها را تامین نمی‌کرد.

خدایی در ادامه افزود: ساعت‌ها بدون نتیجه بحث کردیم و در نهایت در ساعات آخر، وزرای صمت و اقتصاد نیز به جلسه آمدند هرچند نمایندگان رسمی آن‌ها از اول در نشست حضور داشتند. با اینهمه هرچند در موضوع سبد به یک توافق ضمنی رسیدیم اما در مقوله‌ی دستمزد اساساً توافق حاصل نشد.

وی با بیان اینکه در نشست آخر بعد از نزدیک به ۱۶ ساعت بحث و چانه‌زنی قرار شد امروز نشست دیگری داشته باشیم؛ افزود: امیدواریم تا فردا در دیدگاه دولتی‌ها و کارفرمایان تغییر ایجاد شود؛ البته گروه کارفرمایی مداخله چندانی در بحث‌ها نداشتند و نود درصد بحث‌ها، مجادله‌ی ما با دولتی ها بود؛ کارفرمایان فقط گاه و بیگاه از دولت حمایت می‌کردند اما مداخله‌ی مشخصی نداشتند.

به گفته‌ی خدایی، دولت با اعدادی که در سایر ردیف‌ها برای افزایش حقوق کارکنان دولت در نظر گرفته و با این ادعا که نباید تبعیض برقرار باشد، به نشست آمده بود ولی ما قانع نشدیم.

وی با توضیح  اینکه روش دولت برای ورود به مذاکره و پافشاری بر اعداد، روش درستی نیست؛ گفت: ما در مورد دستمزد کارگران، ماده ۴۱ قانون کار را داریم که دو مولفه‌ی اساسی برای افزایش دستمزد تعریف کرده است؛ هیچ ملاک و مولفه‌ی دیگری پذیرفتنی نیست. در عین حال، باید از جایگاه و شان شورایعالی کار دفاع کنیم تا در حوزه‌ی تصمیم‌سازی این شورا مداخله صورت نگیرد.

خدایی در ارتباط با نشست امروز گفت: ما نمایندگان کارگری با این دید به نشست می‌رویم که به توافق خوب برسیم و منافع کارگران حفظ کنیم؛ امیدواریم در نشست فردا سعه صدر و قانون‌پذیری بیشتری حاکم باشد. ما نهایت تلاش‌مان را برای تفاهم در راستای منافع کارگران انجام می‌دهیم اما اولویت‌مان براساس وظیفه‌ی ذاتی‌ای که برعهده داریم، دفاع از منافع کارگران است.

انتهای پیام/

  • منبع خبر : جماران