با مساعدت رئیس جمهور  تا روزهای آینده شاهد حل و فصل مشکلات شرکت هپکو خواهیم بود
با مساعدت رئیس جمهور  تا روزهای آینده شاهد حل و فصل مشکلات شرکت هپکو خواهیم بود
واگذاری‌ها عموماً انجام می‌شود اما اهلیت آن رعایت نمی شود ؛ اهلیت یعنی اینکه فردی که هیچ گونه سابقه فعالیتی در آن زمینه نداشته است شرکت دولتی مانند هپکو را گرفته آن هم معلوم نیست با چه هدف و رویکردی که این جزو اشکالات شکلی محسوب می‌شود که اهلیت رعایت نشده است.

بهارستان آنلاین – ایرادات مطرح شده درباره نحوه واگذاری شرکت ها به بخش خصوصی‌ به این معنا نیست که شرکت‌های دولتی قبل از آن کارشان را به نحو مطلوبی انجام می‌دادند. در این که دولت در ایجاد بهره وری در امور تولیدی یا بنگاه‌های اقتصادی اساسا کم‌توان است شکی وجود ندارد، اما سوال کارشناسان این است که چرا باید بنگاه‌های اقتصادی دولتی که جزو سرمایه‌های ملی هر کشوری محسوب می‌شوند و به تک‌تک مردم آن کشور تعلق دارند، به گونه‌ای واگذار شوند یا به کسانی واگذار شوند که بعد از واگذاری کماکان مشکلات اداره آن بنگاه اقتصادی نه تنها بهتر نشود بلکه به ورشکستگی و در نتیجه بیکاری عده‌ای و بروز مسائلی که شاهد هستیم بیانجامد؟

بر این اساس، واگذاری شرکت‌های دولتی در این چند سال اخیر به طوری بوده است که شواهد نشان از انجام تخلفات گسترده می‌دهد که خوشبختانه با روی کار آمدن آیت الله سید ابراهیم رئیسی بر مسند دستگاه قضا شاهد ورود و برخورد قاطع قوه قضائیه به این موضوع هستیم ، اما هرچه هست این است که شفافیت لازم در جهت واگذاری این شرکت‌ها وجود ندارد، البته ممکن است سازمان خصوصی سازی، این موضوع را رد کند اما طلا که «پاک است از محاسبه چه باک است» و لازم است رئیس جدید سازمان خصوصی سازی با انتشار قردادها و نحوه واگذاری ها نسبت به شفاف سازی در این حوزه اقدام نماید.

شرکت هپکوی اراک که روزی نماد صنعت و افتخار کشور بودبه واسطه همین واگذاری های غیر اصولی در آستانه تعطیلی است، شرکتی که با هدف مونتاژکاری 500 دستگاه ماشین‌آلات راهسازی شروع به کار کرد و طی سه دهه با رفع نیازهای داخلی به چند برابر ظرفیت اولیه خود رسید، اکنون پس از خصوصی‌سازی غیراصولی و بی‌تدبیری‌ها، برای تامین حقوق کارگران خود نیز با چالش مواجه است.

سید کاظم دلخوش رییس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی سازی در گفتگوی اختصاصی با بهارستان آنلاین معتقد است که بررسی که در وضعیت کنونی کشور پس از چند سال در راستای اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ انجام شده است نشان می‌دهد که در بحث خصوصی سازی نقص های آشکاری وجود دارد که باعث شده اینگونه شرکت ها به این روز دچار شوند .

عضو کیمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه ما می‌بینیم واگذاری‌ها عموماً انجام می‌شود اما اهلیت آن رعایت نشده است ؛ خاطر نشان کرد : اهلیت یعنی اینکه فردی که هیچ گونه سابقه فعالیتی در آن زمینه نداشته است شرکت دولتی مانند هپکو را گرفته آن هم معلوم نیست با چه هدف و رویکردی که این جزو اشکالات شکلی محسوب می‌شود که اهلیت رعایت نشده است.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دستور رئیس جمهور در خصوص هپکو، ادامه داد: مجموعه اقدامات ستاد تسهیل رونق تولید ملی و مصوبات این نهاد اجرایی شده و می توانیم تا روزهای آینده شاهد حل و فصل مشکلات شرکت هپکو باشیم.

انتهای پیام / 614