بهارستان آنلاین – تلاش و اقدام شهرداری تهران برای افتتاح یک ایستگاه مترو در هر ماه اگرچه دید ها را به سمت توسعه حمل و نقل عمومی می برد ، ولی انتقادهای اعضای شورای شهر به عدم مناسبسازی ایستگاهها افکارعمومی را نسبت به این اقدامات شهرداری بدبین کرده است .
به گزارش بهارستان آنلاین ؛ تهران، شهری برای همه از شعارها و وعدههای پیروز حناچی در رقابت خود برای تصدی جایگاه شهرداری تهران بود، موضوعی که در قالب ستاد مناسبسازی شهر تهران در دست پیگیری قرار دارد.
متروی تهران یکی از فضاهایی که همواره در راستای مناسبسازی از آن سخن بهمیان آمده است و در این خصوص بارها اعضای شورای اسلامی شهر تهران نطقها و تذکراتی را ارائه کردهاند.
هزینه نصب آسانسور یک هزارم درصد از مجموعه هزینههای احداث ایستگاه مترو است
روز شنبه گذشته ایستگاه تقاطعی متروی امام حسین (ع) در خط ۶ به بهرهبرداری رسید اما بهنظر میرسد موضوع مناسبسازی در این ایستگاه نیز مجدداً مغفول مانده است، موضوعی که واکنش زهرا نژادبهرام، عضو شورای اسلامی شهر تهران را در پی داشت.
وی در این خصوص عنوان کرد که علیرغم پیگیریهای مکرر برای رعایت ضوابط مناسبسازی در ایستگاههای جدیدالاحداث خطوط ۶ و ۷ متروی تهران بهمنظور تردد آسان و بدون دغدغه شهروندان آسیبپذیر (معلولان، سالمندان و …)، متأسفانه ایستگاه امام حسین (ع) واقع در خط ۶ متروی تهران، با احداث پله برقی، بدون نصب آسانسور و ضوابط مناسبسازی افتتاح شد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران عدم توجه به مناسبسازی ایستگاههای جدیدالاحداث در حالی بدون توجه به ضوابط مناسبسازی صورت میگیرد که هزینه نصب آسانسور برای یک ایستگاه یک هزارم درصد از مجموعه هزینههای احداث مترو است.
نژادبهرام در اظهارنظری دیگر بیان کرده بود که ما در بهرهبرداری از ایستگاههای مترو به این باور نرسیدهایم که مناسبسازی در آن دیده شود؛ این موضوع همواره از سوی مسئولان ذیربط در بهرهبرداری از ایستگاههای مترو مطرح میشود که نصب آسانسور در ایستگاههای مترو گران تمام میشود و من در پاسخ به آنها میگویم که اگر اگر آسانسور آنقدر گران است پس ایستگاه مترو را باز نکنید.
پروژههای جدید مترو مناسبسازی نشده است
البته مجید فراهانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در آخرین جلسه این هفته شورا در تذکری به شهردار تهران در خصوص از لزوم خدمترسانی به ناشنوایان و معلولان در پروژههای جدید ایستگاههای مترو سخن به میان آورد و اظهار کرد: بیشک فراهم شدن استفاده ناشنوایان و دیگر معلولان از فضاها و امکانات شهری باید در مسیر ادای حق به شهر این عزیزان مورد توجه مدیریت شهری و دیگر دستگاههای مسئول قرار گیرد.
وی با اشاره به لزوم اجرای بند ۳ ماده ۷۱ قانون شوراهای اسلامی کشور، درباره لزوم خدمترسانی شایسته به ناشنوایان و معلولان سخن بهمیان آورد و گفت: مسئله مناسبسازی در برخی پروژههای جدید مانند ایستگاههای مترو مورد توجه قرار نگرفته است.
این در حالی است که علی امام، مدیرعامل شرکت راهآهن شهری تهران و حومه در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، موضوع مناسبسازی ایستگاههای مترو برای معلولان و سالمندان را امری عقبافتاده عنوان کرد که این مهم میبایست بهتدریج جبران شود.
وی با بیان اینکه مناسبسازی ایستگاههای مترو امری درست و بهجا است، گفت: مطمئناً اگر پروژهای را افتتاح میکنیم سعی در آن است تا مناسبسازی آن را همزمان در دستور کار قرار دهیم ولی در صورتیکه این اقدامات بهطور کامل انجام نشد دسترسپذیر کردن این ایستگاههای جدیدالاحداث را با فاصله زمانی ۲ تا ۳ ماهه انجام خواهیم داد.
مدیرعامل شرکت راهآهن شهری تهران و حومه اذعان کرد: من در هیچ مصاحبهای چنین وعدهای ندادهام که در زمان افتتاح ایستگاههای مترو همه موارد از جمله مناسبسازی ایستگاهها انجام شود ولی این بدان معنی نیست که ما اجرای چنین موضوعاتی را پشت گوش بیندازیم.
امام با اشاره به این مطلب که موضوع مناسبسازی برای متروی تهران امری عقبافتاده است و باید جبران شود، افزود: محدودیت منابع در مدیریت شهری باعث میشود موضوع مناسبسازی بهتدریج انجام شود و این در حالی است که خط ۳ متروی تهران که سالها است به بهرهبرداری رسیده است هیچ آسانسوری ندارد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه افراد کمتوان قشر محدودی نسبت به کل جامعه هستند نمیتوانیم بهرهبرداری از ایستگاهها را معطل بگذاریم ولی قول میدهیم تلاش خود را بکنیم تا با کمترین تأخیر موضوع مناسبسازی انجام شود زیرا این مووضوع جزو وظایف ما است.
بهنظر میرسد اهتمام شهرداری تهران برای بالابردن سرانه حمل و نقل عمومی و تشویق مردم به کاهش استفاده از خودروی شخصی با راهاندازی یک ایستگاه مترو در ماه در حال انجام است ولی اظهارات برخی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در خصوص نقد عملکرد شهرداری جای سؤال دارد. البته اخبار تأییدنشدهای در این بین مطرح است مبنی بر اینکه برخی اعضای شورای شهر که از قضا عقبهای در حوزه حمل و نقل دارند به دنبال کنترل حوزه حمل و نقل و ترافیک شهرداری هستند و سعی میکنند با نقدهای بهجا و یا نابهجا به این خواسته خود دست پیدا کنند.
انتهای پیام / 607