شورای نگهبان می‌تواند با نگاهی بازتر زمینه مشارکت بالاتر  را در انتخابات آینده فراهم کند
شورای نگهبان می‌تواند با نگاهی بازتر زمینه مشارکت بالاتر  را در انتخابات آینده فراهم کند
قطعاً یک مجلس قوی و با حضور جریان‌های مختلف سیاسی بیشتر به نفع دولت است تا اینکه که یک مجلس کاملا یکدست با دولت شکل بگیرد.

کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اعتقاد برخی جریان‌های سیاسی و فکری به مطلوبیت «مشارکت حداقلی و انتخاب مطمئن» گفت: این افراد و جریان‌ها با این عقیده و تفکر به جمهوریت نظام و راهبرد چهارگانه انتخاباتی رهبر انقلاب باور ندارند و اگر این نظریه و تفکر قدرت پیدا کند در درازمدت هم وجود مجلس را زیر سؤال می‌برد و خواهان کنار گذاشته شدن آن می‌شود.

به گزارش «بهارستان آنلاین» ؛ منصور حقیقت‌پور، کارشناس مسائل سیاسی و نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس دهم، در گفت‌وگو با ایکنا درباره مهمترین زمینه‌ها و الزامات تحقق راهبرد چهارگانه انتخاباتی رهبر انقلاب و نقش نهادهای ذی‌ربط در برگزاری انتخابات در این باره گفت: رهبر انقلاب ضمن اشاره به راهبرد چهارگانه انتخاباتی؛ مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت، در سخنرانی اوایل امسال از مقامات مسئول خواستند که راهبردهای خود را برای تحقق این چهار مؤلفه تهیه کنند. حال سؤال این است که آیا این راهبرد از سوی مسئولان نگاشته شده؟ اساسا کدام یک از مسئولان خود را مخاطب و فاعل تهیه این راهبرد می‌داند؟

وی افزد: تا امروز و در حالی که حدود شش ماه به انتخابات مجلس باقی نمانده کسی از مسئولان گزارشی در این خصوص ارائه نداده و هیچ یک از دستگاه‌ها نیز برای نگارش و تدوین راهبرد تحقق این چهار اصل اعلام آمادگی نکرده است.

حقیقت‌پور با اشاره به اهمیت برگزاری انتخابات پرشور، حداکثری و رقابتی گفت: میزان و نرخ مشارکت مردم در انتخابات، وزن ژئوپلیتیکی ایران را در منطقه و عرصه بین‌الملل تنظیم و مشخص می‌کند. اگر بالای ۷۰ تا ۸۰ درصد مردم در انتخابات شرکت کنند کشور در دنیا با زمانی که مشارکت در انتخابات پایین باشد، وضع متفاوتی پیدا می‌کند.

مشارکت حداکثری و افزایش قدرت چانه‌زنی در مذاکرات

این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه حضور گسترده مردم، قدرت چانه‌زنی مسئولان در مذاکرات و گفت‌وگوهای خارجی منطقه‌ای و بین‌المللی را بالاتر می‌برد، گفت: طرف‌های خارجی در صورت برگزاری انتخابات با مشارکت بالا متوجه می‌شوند مسئولان کشور از پشتوانه ملی و مردمی قابل توجهی برخوردارند و این کشور را در مذاکرات بین‌المللی در موضع برتر قرار می‌دهد.

وی یادآور شد: جمهوری اسلامی همیشه بهترین وضعیت را به لحاظ مردمسالاری در منطقه داشته اما دو انتخابات اخیر با مشارکت زیر ۵۰ درصد همراه شد که این باید در انتخابات پیش رو اصلاح شود. در انتخابات اخیر ترکیه بیش از ۸۰ درصد مردم این کشور در انتخابات شرکت کردند و ما نیز باید زمینه حضور بالای ۵۰ درصد مردم را در انتخابات فراهم کنیم.

راهکارهای افزایش مشارکت در انتخابات

حقیقت‌پور درباره راهکارهای تحقق افزایش مشارکت گفت: مردم باید متوجه شوند رأی و نظر آنها مؤثر است و لازمه این امر آن است که با افراد و جریان‌هایی که به دنبال یکدست‌سازی، خالص‌سازی و به نوعی مهندسی انتخابات هستند، برخورد شده و نگذارند برخی با این نوع تفکرات باعث ناامیدی مردم برای حضور در انتخابات شوند.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به نقش مهم شورای نگهبان در ارتقای سطح مشارکت مردم در انتخابات گفت: برخی رد صلاحیت‌ها یا عدم احراز صلاحیت‌ها از سوی این شورا انگیزه مردم را برای حضور در انتخابات کاهش می‌دهد و شورای نگهبان می‌تواند با نگاهی بازتر زمینه مشارکت بالا را فراهم کند. جریان‌های مختلف فکری و سیاسی معتقد به نظام و قانون اساسی که خطوط قرمز را قبول دارند باید بتوانند بدون نگرانی از رد صلاحیت در انتخابات شرکت کنند و این یکی از الزامات اساسی تحقق مشارکت حداکثری و رقابتی شدن انتخابات است.

وی بیان کرد: در حقیقت بررسی صلاحیت‌ها باید براساس اطلاعات و اسناد کاملاً متقن و بدون شبهه باشد تا افکار و اندیشه‌های متنوع و متفاوت بتوانند خود را پیش چشم مردم عرضه کنند و مردم با شناخت این تفاوت‌ها میان نظرات، اندیشه‌ها و برنامه‌ها بهترین گزینه‌ها را انتخاب کنند.

حقیقت‌پور با تأکید بر اینکه باید شرایط عمومی برای حضور همگان در انتخابات در چارچوب قانون فراهم باشد، گفت: دولتمردان باید به شدت از دخالت و تأثیرگذاری در انتخابات پرهیز کنند زیرا این برخلاف عدالت و برهم زننده شرایط برابر رقابت میان نامزدهاست و رئیس‌جمهور باید نسبت به برخی تحرکات انتخاباتی احتمالی از سوی دولتمردان حساس بوده و جلوی آن را بگیرد. قطعاً یک مجلس قوی و با حضور جریان‌های مختلف سیاسی بیشتر به نفع دولت است تا اینکه که یک مجلس کاملا یکدست با دولت شکل بگیرد.

تأثیر مجلس قوی بر دولت مقتدر

حقیقت‌‌پور درباره اهمیت کاهش مشکلات اقتصادی تا زمان برگزاری انتخابات در افزایش انگیزه مردم برای مشارکت گفت: عده‌ای فکر می‌کردند با یکدست شدن و هماهنگی کامل دولت و مجلس مشکلات کشور حل می‌شود اما در عمل دیدیم که اینگونه نشد و مجلس نتوانست به درستی به وظایف خود در قبال دولت عمل کند که بخش عمده آن به خاطر نبود جریان‌های مختلف فکری و سیاسی در مجلس است.

وی ابراز کرد: در واقع به اسم هماهنگی، مجلس چشم خود را بر روی برخی مشکلات بست و نتوانست بر دولت اعمال قدرت کرده و نظارت مناسبی بر عملکرد قوه مجریه داشته باشد. لذا اگر دولت و مجلس در این مدت در مسیر حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم برخی اقدامات کوتاه‌مدت، فوری و امیدبخش را انجام ندهند ممکن است در زمینه وضعیت مردمسالاری و میزان مشارکت در انتخابات پشت سر ترکیه قرار بگیریم. تنها راه جلوگیری از این وضعیت توجه و باور نظری و عملی مجموعه مسئولان و نهادهای مرتبط با برگزاری انتخابات به فرامین و راهبردهای انتخاباتی رهبر انقلاب است.

خطرات ترویج تفکر «مشارکت حداقلی و انتخاب مطمئن»

این کارشناس مسائل سیاسی درباره اعتقاد برخی جریان‌های سیاسی و فکری به مطلوبیت «مشارکت حداقلی و انتخاب مطمئن» برخلاف باور امامین انقلاب به مشارکت حداکثری گفت: این افراد و جریان‌ها با این عقیده و تفکر به جمهوریت نظام و راهبرد چهارگانه انتخاباتی رهبر انقلاب باور ندارند و برخلاف نظر امام(ره) و رهبری عمل می‌کنند و حتی می‌توان گفت به اسلامیت نظام بر اساس اندیشه امامین انقلاب اعتقادی ندارند.

حقیقت‌پور تأکید کرد: اگر این نظریه و تفکر قدرت پیدا کند در درازمدت هم وجود مجلس را زیر سؤال می‌برد و خواهان کنار گذاشته شدن آن می‌شود، زیرا وجود نهادهای انتخابی را مایه دردسر می‌داند. در واقع این جریان فکری و سیاسی به مقبولیت و مشروعیت رأی اکثریت بی‌اعتقاد است و یک جریان انحرافی است که تلاش دارد با نفوذ در نهادها و دستگاه‌ها جایگزین اندیشه و تفکر امام(ره)، رهبر انقلاب، شهید مطهری و شهید بهشتی شود که دلسوزان و باورمندان به امام، رهبری و انقلاب باید با تبیین دقیق دیدگاه آنان به رأی مردم و جمهوریت نظام، جلوی نفوذ این تفکرات را در کشور بگیرند.

انتهای پیام/

  • منبع خبر : بهارستان آنلاین