مهندس ثانی نژاد : مداخله هایی که با ساخت و سازها در بستر رودخانه ها انجام داده ایم را باید با قاطعیت مرتفع نماییم
مهندس ثانی نژاد : مداخله هایی که با ساخت و سازها در بستر رودخانه ها انجام داده ایم را باید با قاطعیت مرتفع نماییم
سیل موضوعی که بیشتر از دوماه است که کام مردم بسیاری از استان های کشور را تلخ نموده است و با توجه به اینکه کشورمان جزو ده کشور بلایاخیز دنیا به حساب می آید و تا چه اندازه مسئولان باید به این امر واقف بوده و باشند را در گفتگو با مهندس رضا ثانی نژاد شهردار اسبق مناطق یک و پانزده شهرداری تهران در میان گذاشته ایم که از نظرتان می گذرد.

بهارستان انلاین- ایران جزو ده کشور نخست به لحاظ میزان بلایای طبیعی در جهان به شمار می آید و هر لحظه باید آماده رویایی با یک بلای ناگهانی در کشور باشیم از سیل گرفته تا زلزله اما تنها چیزی که در کشور ما یافت نمی شود آمادگی یا حتی انتظار وقوع بحران است.

عکس ها و فیلم های تکاندهنده ای که امروزه در فضای مجازی از وقوع سیل در کشور عزیزمان دست به دست می شود ناتوانی ، استیصال ، غافلگیری و آسیب پذیری شهرهای ما را در مقابل با بحران های طبیعی نشان می دهد .

مهندس رضا ثانی نژاد شهردار اسبق  مناطق یک و پانزده تهران در گفتگوی اختصاصی با بهارستان آنلاین با بیان اینکه اگر پیشاپیش تعریف کارشناسی دقیق و درستی از موضوع سیل داشته باشیم و بر اساس آن برنامه ریزی صحیحی را انجام دهیم حتما این مسئله رخ نخواهد داد خاطر نشان کرد : در استان های خوزستان ، لرستان و گلستان هم با برنامه ریزی مناسب می توانستیم از غافلگیری و هزینه های بسیاری که سیل به مردم و همچنین دولت وارد نموده را کاهش دهیم .

وی با بیان اینکه باید مسیل ها را به خوبی شناسایی نماییم تصریح نمود : مداخله هایی که امروز با ساخت و سازهای غیر مجاز در بستر رودخانه ها انجام داده ایم را باید با قاطعیت مرتفع نماییم و پاکسازی مسیل ها و کنال ها را بصورت جدی و فوری  در دستور کار قرار دهیم  و در همین رابطه باید تهیه نقشه مخاطرات تهران را جدی گرفته و متناسب با آن برنامه ریزی نماییم .

ثانی نژاد در پایان در ارتباط با درس هایی که می توان از سیل اخیر در کشور گرفت گفت :مهمترین درس آن است که ما نگاه فرا سیستمی به شهرهایمان نداریم و نمی دانیم زندگی شهری بدون دوام شریان های ارتباطی با شهرهای دیگر نمی تواند از خود دفاع نماید . شوراهای شهر ، شهرداری ها و سایر نهادهای دیگر باید مراقب کیفیت ساخت و پایداری این شریان ها باشند تا در بحران ها به دام تک افتاده گری نیفتند همان اتفاقی که ماجرای سیل لرستان را تلخ کرد در حال حاضر همه شهرها باید همه نقاط ضعف خود را برای برخورد با مخاطره ها شناسایی کنند و نقشه دقیقی از آن داشته باشند و راهکار مناسب برای مشکلات ابداع نمایند.

انتهای پیام/ 7263

  • نویسنده : امیرحسین عصاریان