به گزارش بهارستان محمدرضا شانهساز در نشست خبری ویژه بزرگداشت شهدای حوزه غذا و دارو ضمن تسلیت شهادت سردار قاسم سلیمانی اظهار کرد: با وجود مشکلات تحریم، مواد اولیه دارویی برای 6 ماه تا یکسال و داروهای خارجی ساخته شده برای حداقل سه تا 6 ماه در انبارها موجود است.
وی افزود: دشمن با هر ابزاری که توانسته روز به روز حلقه محاصره را تنگ تر کرده و علاوه بر ممانعت از مراودات مالی به طور مشخص از شرکت های دارویی کشورها می خواهد که به ایران دارو ندهند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اما با مدیریت قرارگاه دارویی در وزارت بهداشت، کمبود نگران کننده ای در حوزه دارو نداریم و به جز استثنائاتی که وجود دارد کمبودهای دارویی از مدت مشابه سالهای قبل کمتر است.ِ
وی تصریح کرد: ماهیت آمریکا و اقدامات آنها بر همگان مشخص است، چیزی جز اقدام سبعانه از آن انتظار نداریم. آخرین اقدام آنها هم به شهادت رساندن سردار سرافراز ایران، سپهبد قاسم سلیمانی بود.
شانه سازافزود: در جنگ تحمیلی نیز شاهد بودیم که رژیم بعثی با حمایت آمریکا دست به بمباران شیمیایی کرد و در این رابطه داروسازان کشور تلاش کردند و امروز توانستیم با تولید داروهای مقابله با مواد شیمیایی به پیشرفت در این خصوص دست پیدا کنیم.
شانه ساز خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس شهدا و ایثارگران بسیاری را تقدیم نظام اسلامی کردیم که در حوزه داروسازی فعال بودند و این افراد متخصص دارو، داروساز و افرادی که در داروخانهها فعالیت میکردند بودند که با شروع جنگ تحمیلی با حضور در دفاع از اسلام و میهن به استقبال شهادت رفتند.
وی با بیان اینکه نباید با خبررسانی های نادرست در مردم توقعات غیر واقعی برای داروهای خارجی ایجاد کرد گفت: از جمله موارد ایجاد نیاز کاذب داروی خارجی «تامیفلو» برای درمان آنفلوانزا است که نمونه ایرانی آن به میزان کافی تولید و حتی 2.5 برابر نیاز کشور در بیمارستانها توزیع شده و اکنون به وفور در کشور موجود است.
شانه ساز گفت: داروی آنفلوانزا سلاحی است که جایگزین ندارد و نباید در داروخانه ها توزیع و توسط هر پزشکی تجویز شود. در مورد این دارو نه تنها کمبود نداریم بلکه بیش بود داریم و نگرانیم که حجمی از این دارو بلااستفاده بماند و تاریخ مصرف آن تمام شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره کمبود داروی IVIG نیز یادآورشد: این دارو نیز به وفور در کشور وجود دارد اما جلوی مصرف بی رویه و این دارو گرفته می شود.
مصرف بی رویه، قاچاق و احتکار دارو ممنوع
وی گفت: دارو کالایی نیست که بی رویه مصرف شود و حتی اگر تحریم هم نباشد، باید جلوی مصرف بی رویه، احتکار و قاچاق دارو گرفته شود.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره تخصیص ارز 4200 تومانی برای داروهای خارجی که تحت لیسانس تولید می شوند نیز توضیح داد: برای این داروها براساس تصویب قرارگاه دارویی، ارز نیمایی داده می شود البته نمایندگی این شرکتها قرار است از شرکتهای اصلی تخفیف بگیرند تا دارو با قیمت پایین تری در کشور توزیع شود.
وی گفت: در مورد واکسن ها نیز مانند داروها در مواردی که تولید کافی و با کیفیت داخلی داشته باشیم اجازه واردات نمی دهیم اما اجازه نمی دهیم محدودیتی در کشور ایجاد شود، کیفیت واکسن بسیار مهم است و لازم است بخش خصوصی در زمینه تولید واکسن های با کیفیت در کشور بیشتر فعال شود و فعالیت دو موسسه رازی و پاستور با وجود موفقیت های فراوان آنها کافی نیست و باید تولیدکنندگان بیشتری داشته باشیم.
- نویسنده : اکبری
- منبع خبر : بهارستان آنلاین