عضو سابق شورای سیاستگزاری روابط عمومی صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به موقعیت راهبردی شهرستانهای قصرشیرین ، سرپلذهاب و گیلانغرب و مرز مشترک ۱۸۶ کیلومتری آن با کشور عراق گفت: این شهرستانها پتانسیل های بزرگی دارند که دولت و تمامی مسئولان باید تمام توان خود را برای آبادانی و عمران این مناطق مرزی به کار گیرند تا هر چه زودتر شاهد رفع محرومیت از این شهرستانها باشیم.
مهندس جواد بیگمرادی در گفتگوی اختصاصی با بهارستان آنلاین ؛ توسعه کشاورزی و باغداری و کشت گلخانه ای را از زمینه های ایجاد اشتغال پایدار و بهبود وضعیت معیشت مرزنشینان و همچنین توسعه بخش گردشگری شهرستان های قصر شیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب برشمرد و خاطر نشان کرد : توسعه کشت گلخانهای راهکار ادامه حیات کشاورزی است ودارای مزایای زیادی از جمله فرصت مناسب برای اشتغال فارغالتحصیلان کشاورزی و سایر رشتههای مربوطه، تولید محصولات با کیفیت مناسب و با شاخصهای صادراتی، صرفهجویی در مصرف آب در مقایسه با روشهای سنتی و افزایش درآمد و ارز آوری بیشتر در بخش کشاورزی است.
بیگمرادی با اشاره به اهداف کلان توسعه در کشور کاهش بیکاری و توسعه فعالیت های شغلی را به ویژه در مناطق مرز نشین از طریق احیای پتانسیل های پنهان این مناطق از مهمترین اهداف بیانیه گام دوم انقلاب برشمرد ؛ و تاکید نمود : توسعه باید متناسب با موقعیت جغرافیایی منطقه باشد و محورهای توسعه در شهرستان های قصر شیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب باید با بستر سازی برای جذب سرمایه گذار، توسعه پایدار از طریق کشاورزی و خروج از کشاورزی سنتی به صنعتی، فراهم سازی زیرساخت های گردشگری به ویژه در مناطق مرزنشین و رعایت الگو های مناسب فراهم شود.
وی توسعه نا متوازن و بی توجهی به مقوله توسعه پایدار را از مهمترین عوامل وجود محرومیت در شهرستان های قصر شیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب و به ویژه کشور برشمرد و تصریح نمود : نظام تصمیمگیری نیازمند یک نگرش همهجانبه است . ما در بیشتر دوره های مجلس یک پارادایم مشخصی نداشتهایم، به همین دلیل است که فراز و نشیب در سیاستگذاری و عملکرد ما بسیار گسترده بوده است بنابراین باید بیشتر از اینکه به سمت قانونگذاری برویم مجلس آینده را ملزم به مرور و اصلاح و بازنگیری در قوانین جاری کشور نماییم .
بیگمرادی با تاکید بر اینکه حمایت از تولید باید بر مبنای حمایت از بنگاه های کوچک و زود بازده باشد؛ گفت : بنگاه های کوچک و متوسط به این جهت دارای اهمیت هستند که عمده اشتغالزایی در آن ها صورت می پذیرد، بنابراین باید برنامه ریزی ها متوجه این صنایع باشد و اولویت ها در ارتباط با اشتغال و حمایت از تولید بنگاه های کوچک و متوسط قرار گیرد.
وی در پایان با بیان اینکه تا کنون مسئولان گامهای خوبی برای رفع محرومیت زادایی ازشهرستان های قصر شیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب برداشته اند اما کافی نیست ؛ خاطر نشان کرد : هر موفقیتی مستلزم یک ظرفیت است و امروز بیشتر برنامههای توسعه ی ما، سیاست زدهاند. نگاه درازمدت و فراگیر نداشتهاند. نقصان دیگری هم که در این مسیر وجود دارد و آن اینست که باید بپذیریم که میدانداری جوانان و ورود آنها به عرصه مدیریت دقیقا همان نقطه عطفی است که باعث خواهد شد انقلاب چهل ساله ملت ایران بتواند در مقابل انواع مشکلات و تهدیدات داخلی و خارجی مقاومت کند و با عزت به راه خود ادامه دهد و فراموش نکنیم که همه نخبگان سیاست و اقتصاد ما هم روزگاری خودشان در سنین جوانی توانستند از پس مدیریت در سطوح بالا بربیایند و انشالله این راه ادامه دار باشد.
انتهای پیام /434