به گزارش جامعه خبری تحلیلی «بهارستان آنلاین» و به نقل از پایگاه خبری تحلیلی خطوط، به دلیل اشراف سازمان بازرسی و سایر دستگاههای نظارتی بر بدنه شرکت و نیز در معرض دید بودن فعل و انفعالات در این مجموعه، مدیر عامل که برای ماندن در اریکه قدرت نیاز به حمایت نمایندگان مجلس، دولتیها و نهادهای حاکمیتی داشت با یک محاسبه دقیق بر آن شد تا افراد نزدیک به خود و سیاسیون تاثیرگذار را در هیات مدیره شرکتهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی مس وارد نماید تا هم این افراد را نمکگیر و مدیون نماید و هم کارهای خود را در قالب این شرکتها و توسط همین گماشتهها به انجام رساند.
تعدادی از این شرکتها عبارتند از:
شرکت سرمایه گذاری مس
شرکت راهیان سهام
شرکت کانی مس
شرکت نوآوران مس
و بسیاری از شرکتهای مشابه دیگر
الف: شرکت کانیمس
این شرکت از همان اوایل سال ۱۴۰۱، بعنوان یکی از مهمترین مجموعهها برای پیشبرد اهداف رستمی و تیم شستایی اش در نظر گرفته شد.
کانی مس پیش از این نیز بعنوان یک شرکت پیمانکاری در پروژههای مختلف مس فعال بود، ولی پس از اینکه رستمی از طرح رویایی غدیر رونمایی کرد مورد توجه قرار گرفت چرا که بنا به ادعای وی، قرار بود بخش اعظم این طرح توسط شرکتهای صندوق پیش برود. در همین راستا، بخش مهمی از پروژه هیپ لیچینگ سونگون به این شرکت واگذار شد و نیز، رستمی با خاتمه دادن قرارداد کیسون، پروژه فاز ۳ تغلیظ سونگون را به این شرکت واگذار کرد! شرکتی که ناتوانیاش در هیپلیچینگ به اثبات رسیده بود. همزمان، قراردادهای متعددی در مجتمع مس میدوک، سرچشمه و آهک اهر نیز به این شرکت که شدیدا مورد علاقه رستمی بود محول شد.
همان ابتدا، شخصی بیتجربه و ناآشنا به مس بنام حسنعلی حق شناس که خود را منتسب به محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) معرفی میکرد توسط رستمی به عنوان مدیرعامل کانی مس منصوب شد و همین فرد، تیمی از دوستان و نزدیکان خود را با حقوقهای نجومی به کانی مس آورد تا در انجام تخلفات، دست تنها نماند. وی که رابطه نزدیکی با مدیر عامل سونگون نیز داشت شرکت مس و بخصوص سونگون را عرصه تاخت و تاز خود قرار داد و تخلفات متعددی را در پروژه هیپلیچینگ و سایر پروژهها مرتکب شد، از جمله:
واگذاری غیرقانونی بخشهایی از پروژه لیچینگ به پیمانکاران دست دوم همچون «شرکت مهتا» که محمد کیمیاقلم قائم مقام کانی مس، همزمان رئیس هیات مدیره آن شرکت نیز بوده است.
همدستی با معبود عباسزاده و تلاش برای فریب مسئولین جهت افتتاح ناقص پروژه هیپ لیچینگ که البته با شکست مواجه شد. (به ادعای حقشناس، دعوت از محمد مخبر به سونگون برای افتتاح پروژه نیز از ابتکارات وی بوده است).
واگذاری غیرشفاف بخشهای مختلف پروژههای در دست اجرا در میدوک و فاز ۳ تغلیظ سونگون به اشخاص حقیقی و حقوقی بدون طی مراحل قانونی
همچنین روایتهای متعددی از تخلفات همین فرد و تیمش در قالب یک شرکت دیگر در ارتباط با ثبت محدودههای معدنی و فروش آنها به قیمتهای گزاف وجود دارد که توسط نهادهای نظارتی در دست بررسی است.
چندی پیش خبرهایی در رسانهها منتشر شد مبنی بر اینکه همین فرد و قائم مقامش (محمد کیمیاقلم) در دهها شرکت عضو هیات مدیره یا مدیرعامل میباشند و خودش ادعا نمود که این شرکتها همگی وابسته به ستاد اجرایی هستند.. شگرد همیشگی و نخنمای این گونه افراد، مخفی شدن در پشت سیاسیون و نهادهای حاکمیتی و عناوین مقدس است که متاسفانه به یک رویه معمول تبدیل شده است!
اینها فقط برش کوچکی از وضعیت حال حاضر شرکت مس و شرح مختصری از پشت پردهی یکی از شرکتهای اقماری است و این قصه سر دراز دارد.
ادامه این مطلب روزهای آتی منتشر خواهد شد…
انتهای پیام/
- منبع خبر : خطوط